boeken_mockup_Bimbobox_
Aapjes kijken

Ook altijd zo benieuwd geweest naar de geschiedenis van de legendarische Bimbo-Box (een kast met aapjes die beginnen te musiceren als je er een muntje ingooid)? Waar kwamen ze vandaan? Waarin zit de magie? Waar zijn ze gebleven? Journalist Marten Minkema ging op onderzoek uit naar dit fenomeen uit de jaren 50 en 60 en Moker maakte een mooi boekje bij zijn verhaal.

Noort
Pretty in pink
Het zal weinigen ontgaan zijn; het verschijnen van het nieuwe boek van Saskia Noort: Huidpijn. De schrijfster was alomtegenwoordig in de media, en de lancering is de grootste ooit voor een Nederlands boek. Moker ontwierp het omslag, en alle uitingen voor de campagne. Op drukbezochte locaties werden voorbijgangers geconfronteerd met zinnen uit het boek; van abri’s op treinstations en bushaltes, tot aan bierviltjes in cafés.
Uitgeverij Ambo/Anthos maakte er een sfeerimpressie van.

 

Kampioen_7:8blog
Wad?
Van eilandhoppen tot wadlopen; in dit nummer van de Kampioen alles wat je zou willen weten over de Nederlandse eilanden. Moker maakte er een warme cover bij.
belangrijksteboek
Belangrijkste Boek
Afgelopen vrijdag werd in DWDD de aftrap gegeven voor de Verkiezing van het Belangrijkste Boek. Deze landelijke verkiezing vind plaats ter gelegenheid van 2016 Jaar van het Boek. Voor beiden ontwikkelde Moker de identiteit.

dwdd_bb
pussy
Pussy

Opiniemaakster en zangeres Stella Bergsma heeft onlangs haar debuutroman Pussy Album uitgebracht. Het compromisloze boek kreeg – mede door het Moker-omslag – al voor verschijnen heel wat publiciteit. Zoals bij PAUW.

Pussy_Pauw

KJ2016_1
Nederlandse Kinderjury 2016

Ook dit jaar weer een editie van de Nederlandse Kinderjury, waar kinderen tussen de 6 en 12 jaar hun beste boek naar de overwinning kunnen stemmen.

KJ2016_2

Kampioenspecials
Kampioen

In 2016 brengt de ANWB, naast de reguliere nummers van de Kampioen, 3 gespecialiseerde titels uit; Auto, NL en Reizen. Dit om de extra geïnteresseerde Kampioen-lezer nog beter te bedienen. Ook hiervoor deed Moker het coverbeleid.

JvhB1
2016 Jaar van het Boek

Moker ontwierp de identiteit van ‘2016 Jaar van het Boek’. Ieder jaar krijgt het boek de nodige aandacht, maar 2016 is een extra bijzonder jaar: Nederland is samen met Vlaanderen gastland op de Frankfurter Buchmesse; er is de Verkiezing van het Belangrijkste Boek en nog veel meer om het boek dit jaar extra in het zonnetje te zetten. Op www.2016jaarvanhetboek.nl is al het laatste nieuws te zien.
JvhB2

WOHW_cover
Werken op het Water

Voor uitgeverij Bas Lubberhuizen verzorgde Moker het boekontwerp van Werken op het Water. Een boek wat een kijkje achter de schermen biedt van alles wat zich op en rond de Amsterdamse wateren afspeelt. Van IJmuiden tot de Oranjesluizen: de schippers van de veerboten, de medewerkers van de havendienst, de baggeraars en de mannen die het vuilnis ophalen. Fotografie: Eveline Renaud, tekst: Paulette Mostart.
WOHW_spread_1

WOHW_spread_2

WOHW_spread_3

kameleonGekko
Awards

In opdracht van CPNB ontwikkelde Moker de logo’s voor Kameleon en Gekko, de prijzen voor respectievelijk het beste interactieve kinderboek en de beste interactieve spin-off van een kinderboek. Moker jureerde ook voor de eerste editie van deze prijzen, die werden uitgereikt tijdens de Kinder Media Awards op 2 april.

foto’s uitreiking: Jorrit Lousberg / Light at Work

uitreiking_kameleon

winnaars_KMA

vaderendochterboek
Isn’t She Lovely?

Bert en Hannah Wagendorp schreven samen dit boek over de relatie tussen vaders en dochters. Met onder meer briefwisselingen, de mooiste songs over vaders en dochters, vaders en dochters in de kunst en de literatuur en de beroemdste vaders en dochters uit binnen- en buitenland. Moker gaf het boek vorm.

blog_filosofie1
Titaantje

Prometheus gaf de mens het vuur, met alle creatieve én destructieve mogelijkheden van dien. Maar deze gewiekste Griekse god gaf de mensen nog een belangrijker geschenk, namelijk: de moed om niets te doen. Illustratiereeks voor Filosofie Magazine (nr. 11), een maandelijks magazine over… filosofie.

blog_filosofie2

marketingtribune30
Labyrinth

MarketingTribune bestaat 30 jaar en vierde dat in het oktobernummer met een cover van Moker.

puureneerlijk
van de Keuken

Teun van de Keuken, bekend van Keuringsdienst van Waarde,  verzamelde de columns die hij voor Het Parool schreef in de bundel Puur en Eerlijk.

Kampioen_9_14
Dummy

ANWB’s Kampioen vroeg Moker Ontwerp hun coverbeleid te verzorgen. Dit is de eerste cover nieuwe stijl.

vadersvoorlezenelftal
Bekend elftal

Bekende vaders en grootvaders zetten zich in voor de campagne Vaders Voor Lezen. Deze campagne spoort vaders aan minstens één kwartier per dag voor te lezen. In opdracht van Stichting Lezen.

winnaarsKJ14
Winnaars

De beste kinderboeken van het afgelopen jaar werden geschreven door Manon Sikkel (in de leeftijd 6-9) en Niki Smit (10-12). Dat vonden de kinderen die dit jaar hebben meegedaan aan de Nederlandse Kinderjury. De prijzen werden uitgereikt tijdens de Kinderboekenparade in Den Haag.

Foto winnaars: Gerlinde de Geus

go
Go!

De keuze van Scheltema is deze week ook de onze. De onverbiddelijke tijd is de debuutroman van de Amerikaans-Japanse schrijver Justin Go. Epic…

VPRO_WK
Sambaletters

Voor de VPRO Gids #23, over het WK en Brazilië, werden we gevraagd om een typografische cover te maken. Enige verzoek: geen oranje.

Avond
Boekenterreur

Juni – Maand van het spannende boek heeft dit jaar als thema Terreur in thrillers. Moker maakte naast alle uitingen voor de boekhandels en bibliotheken ook de aankleding van de Avond van het Spannende Boek in Pakhuis de Zwijger.