Aapjes kijken
Ook altijd zo benieuwd geweest naar de geschiedenis van de legendarische Bimbo-Box (een kast met aapjes die beginnen te musiceren als je er een muntje in gooit)? Waar kwamen ze vandaan? Waarin zit de magie? Waar zijn ze gebleven? Journalist Marten Minkema ging op onderzoek uit naar dit fenomeen uit de jaren 50 en 60 en Moker maakte een mooi boekje bij zijn verhaal.
Pretty in pink
Het zal weinigen ontgaan zijn; het verschijnen van het nieuwe boek van Saskia Noort: Huidpijn. De schrijfster was alomtegenwoordig in de media, en de lancering is de grootste ooit voor een Nederlands boek. Moker ontwierp het omslag, en alle uitingen voor de campagne. Op drukbezochte locaties werden voorbijgangers geconfronteerd met zinnen uit het boek; van abri’s op treinstations en bushaltes, tot aan bierviltjes in cafés.
Uitgeverij Ambo/Anthos maakte er een sfeerimpressie van.
 
Wad?
Van eilandhoppen tot wadlopen; in dit nummer van de Kampioen alles wat je zou willen weten over de Nederlandse eilanden. Moker maakte er een warme cover bij.
Belangrijkste Boek
Afgelopen vrijdag werd in DWDD de aftrap gegeven voor de Verkiezing van het Belangrijkste Boek. Deze landelijke verkiezing vind plaats ter gelegenheid van 2016 Jaar van het Boek. Voor beiden ontwikkelde Moker de identiteit.

dwdd_bb
Pussy
Opiniemaakster en zangeres Stella Bergsma heeft onlangs haar debuutroman Pussy Album uitgebracht. Het compromisloze boek kreeg – mede door het Moker-omslag – al voor verschijnen heel wat publiciteit. Zoals bij PAUW. Pussy_Pauw
Nederlandse Kinderjury 2016
Ook dit jaar weer een editie van de Nederlandse Kinderjury, waar kinderen tussen de 6 en 12 jaar hun beste boek naar de overwinning kunnen stemmen. KJ2016_2
Kampioen
In 2016 brengt de ANWB, naast de reguliere nummers van de Kampioen, 3 gespecialiseerde titels uit; Auto, NL en Reizen. Dit om de extra geïnteresseerde Kampioen-lezer nog beter te bedienen. Ook hiervoor deed Moker het coverbeleid.
2016 Jaar van het Boek
Moker ontwierp de identiteit van '2016 Jaar van het Boek'. Ieder jaar krijgt het boek de nodige aandacht, maar 2016 is een extra bijzonder jaar: Nederland is samen met Vlaanderen gastland op de Frankfurter Buchmesse; er is de Verkiezing van het Belangrijkste Boek en nog veel meer om het boek dit jaar extra in het zonnetje te zetten. Op www.2016jaarvanhetboek.nl is al het laatste nieuws te zien. JvhB2
Werken op het Water
Voor uitgeverij Bas Lubberhuizen verzorgde Moker het boekontwerp van Werken op het Water. Een boek wat een kijkje achter de schermen biedt van alles wat zich op en rond de Amsterdamse wateren afspeelt. Van IJmuiden tot de Oranjesluizen: de schippers van de veerboten, de medewerkers van de havendienst, de baggeraars en de mannen die het vuilnis ophalen. Fotografie: Eveline Renaud, tekst: Paulette Mostart. WOHW_spread_1 WOHW_spread_2 WOHW_spread_3
Awards
In opdracht van CPNB ontwikkelde Moker de logo's voor Kameleon en Gekko, de prijzen voor respectievelijk het beste interactieve kinderboek en de beste interactieve spin-off van een kinderboek. Moker jureerde ook voor de eerste editie van deze prijzen, die werden uitgereikt tijdens de Kinder Media Awards op 2 april. foto's uitreiking: Jorrit Lousberg / Light at Work uitreiking_kameleon winnaars_KMA
Isn’t She Lovely?
Bert en Hannah Wagendorp schreven samen dit boek over de relatie tussen vaders en dochters. Met onder meer briefwisselingen, de mooiste songs over vaders en dochters, vaders en dochters in de kunst en de literatuur en de beroemdste vaders en dochters uit binnen- en buitenland. Moker gaf het boek vorm.
Titaantje
Prometheus gaf de mens het vuur, met alle creatieve én destructieve mogelijkheden van dien. Maar deze gewiekste Griekse god gaf de mensen nog een belangrijker geschenk, namelijk: de moed om niets te doen. Illustratiereeks voor Filosofie Magazine (nr. 11), een maandelijks magazine over… filosofie.

blog_filosofie2

Labyrinth
MarketingTribune bestaat 30 jaar en vierde dat in het oktobernummer met een cover van Moker.
van de Keuken
Teun van de Keuken, bekend van Keuringsdienst van Waarde,  verzamelde de columns die hij voor Het Parool schreef in de bundel Puur en Eerlijk.
Dummy
ANWB's Kampioen vroeg Moker Ontwerp hun coverbeleid te verzorgen. Dit is de eerste cover nieuwe stijl.
Bekend elftal
Bekende vaders en grootvaders zetten zich in voor de campagne Vaders Voor Lezen. Deze campagne spoort vaders aan minstens één kwartier per dag voor te lezen. In opdracht van Stichting Lezen.
Winnaars
De beste kinderboeken van het afgelopen jaar werden geschreven door Manon Sikkel (in de leeftijd 6-9) en Niki Smit (10-12). Dat vonden de kinderen die dit jaar hebben meegedaan aan de Nederlandse Kinderjury. De prijzen werden uitgereikt tijdens de Kinderboekenparade in Den Haag. Foto winnaars: Gerlinde de Geus
Go!
De keuze van Scheltema is deze week ook de onze. De onverbiddelijke tijd is de debuutroman van de Amerikaans-Japanse schrijver Justin Go. Epic...
Sambaletters
Voor de VPRO Gids #23, over het WK en Brazilië, werden we gevraagd om een typografische cover te maken. Enige verzoek: geen oranje.
Boekenterreur
Juni - Maand van het spannende boek heeft dit jaar als thema Terreur in thrillers. Moker maakte naast alle uitingen voor de boekhandels en bibliotheken ook de aankleding van de Avond van het Spannende Boek in Pakhuis de Zwijger.